Beneficiile vinului rosu pentru organism!

Licoare iubita inca din antichitate, vinul rosu aduce multe beneficii sanatatii noastre si orgasnimului in general. Sa vedem cum ne ajuta vinul rosu, baut cu moderatie.

 

Antioxidanti care incetinesc procesul de imbatranire

Coaja si semintele strugurilor rosii contin un antioxidant foarte puternic, resveratrol. Nivelul de antioxidanti creste odata cu procesul de fermentatie, de aceea vinul este mai bogat in antioxidanti decat strugurii naturali.

 

Previne aparitia cheagurilor de sange

Vinul rosu are proprietatea de a subtia sangele si de a impiedica in acest fel formarea cheagurilor de sange, care pot duce la dureri de inima sau la infarct.

 

Previne cancerul

Resveratrolul ajuta in lupta organismului impotriva cancerului, deoarece ataca celulele bolnave si impiedica inmultirea acestora.

 

Te fereste de raceala

Cercetatorii americani au efectuat un studiu la care au participat peste 5.000 de studenti. Participantii care au consumat 14 pahare de vin in decursul unei saptamani au avut 40% sanse mai mici de a raci.

 

Te protejeaza impotriva formarii pietrelor la rinichi

Persoanele care consuma moderat vin rosu au mai putine sanse sa dezvolte pietre la rinichi.

 

Iti protejeaza creierul

Resveratrolul te protejeaza si impotriva bolilor mentale precum Alzheimer sau dementa.