Licoare iubita inca din antichitate, vinul rosu aduce multe beneficii sanatatii noastre si orgasnimului in general. Sa vedem cum ne ajuta vinul rosu, baut cu moderatie.
Antioxidanti care incetinesc procesul de imbatranire
Coaja si semintele strugurilor rosii contin un antioxidant foarte puternic, resveratrol. Nivelul de antioxidanti creste odata cu procesul de fermentatie, de aceea vinul este mai bogat in antioxidanti decat strugurii naturali.
Previne aparitia cheagurilor de sange
Vinul rosu are proprietatea de a subtia sangele si de a impiedica in acest fel formarea cheagurilor de sange, care pot duce la dureri de inima sau la infarct.
Previne cancerul
Resveratrolul ajuta in lupta organismului impotriva cancerului, deoarece ataca celulele bolnave si impiedica inmultirea acestora.
Te fereste de raceala
Cercetatorii americani au efectuat un studiu la care au participat peste 5.000 de studenti. Participantii care au consumat 14 pahare de vin in decursul unei saptamani au avut 40% sanse mai mici de a raci.
Te protejeaza impotriva formarii pietrelor la rinichi
Persoanele care consuma moderat vin rosu au mai putine sanse sa dezvolte pietre la rinichi.
Iti protejeaza creierul
Resveratrolul te protejeaza si impotriva bolilor mentale precum Alzheimer sau dementa.